Home / Crypto / De 5 beste crypto exchanges van Nederland

De 5 beste crypto exchanges van Nederland in 2023

Beleggen in crypto? We hebben de beste crypto exchanges in Nederland vergeleken op basis van kosten, gebruikerservaring, betrouwbaarheid en beleggingsmogelijkheden.

beste crypto exchange

Elk jaar voeren we een uitgebreid onderzoek uit naar crypto exchanges die in Nederland beschikbaar zijn. Om tot deze productselectie te komen, hebben we meer dan 10 crypto exchanges vergeleken op zaken als kosten, gebruikerservaring, betrouwbaarheid en beleggingstypen. Bekijk de productvergelijking hieronder om je keuze makkelijker te maken.

De 5 beste crypto exchanges van Nederland

  1. eToro – Beste all-round crypto broker
  2. Bitpanda – Beste voor all-in-one beleggers
  3. Finst – Beste voor lage kosten
  4. Bitvavo – Beste voor gebruikerservaring
  5. Coinbase – Beste voor de beginnende cryptobelegger

1. eToro – Beste all-round crypto broker

eToro is een kampioen als het gaat om innovatief beleggen. De broker pionierde het concept van copy trading in 2010. Met deze functionaliteit van eToro kun je transacties van ervaren beleggers analyseren en kopiëren. Aan de slag gaan is eenvoudig – kies een belegger en stel jouw account in om hun beleggingsstrategieën te volgen.

Met een minimum van €200 kun je automatisch het kopen en verkopen van crypto herhalen. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor deze dienst.

Naast copy trading biedt eToro een uitgebreide sociale ervaring, waardoor het zowel een social media platform is als een broker. Beleggers kunnen hun tactieken bespreken, speculeren op prijzen en belangrijk nieuws delen op het platform.

Voordelen

Unieke functies zoals copy trading
Geschikt voor beginnende beleggers
Meerdere beleggingsmogelijheden

Nadelen

Copy trading kan uitdagend zijn
Extra transactiekosten voor Nederlanders
Hogere spreads dan andere brokers

Beoordeling: 4,1 sterren

Kosten

Gebruikerservaring

Betrouwbaarheid

Beleggingstypen

2. Bitpanda – Beste voor all-in-one beleggers

Bitpanda bouwt langzaam een goede reputatie op als belangrijke cryptocurrency exchange in Europa. Hoewel het vooral een platform is voor het kopen en verkopen van crypto’s, biedt het ook een reeks extra functies. Klanten kunnen ook investeren in aandelen, ETF’s en grondstoffen, waardoor het een solide all-in-one investeringsoptie is. 

De aanpak van Bitpanda is om je te helpen een gediversifieerde portefeuille op te bouwen met behulp van zijn diensten. De unieke Crypto Index-functie, waarmee gebruikers automatisch kunnen beleggen in een vooraf gedefinieerde portefeuille van toonaangevende cryptocurrencies op basis van marktgrootte en liquiditeit, is daar een goed voorbeeld van. Voor degenen die net kennismaken met cryptocurrencies, past het automatisch de weging in jouw portefeuille aan na verloop van tijd. 

Naast de functies van het platform heeft Bitpanda een eenvoudige tarief- en kostenstructuur en biedt het beveiliging van activa volgens de industrienormen, waardoor het een goede keuze is voor Nederlandse gebruikers.

Voordelen

Handel in crypto, aandelen, ETF’s en grondstoffen
Functie om terugkerende beleggingen en transacties in te stellen
Meerdere betalingsopties beschikbaar

Nadelen

Kosten zijn bij de prijs inbegrepen, die de prijsgegevens minder duidelijk maken
Geen live chat klantenservice
Niet beschikbaar in het Nederlands
logo van bitpanda

Beoordeling: 4,0 sterren

Kosten

Gebruikerservaring

Betrouwbaarheid

Beleggingstypen

3. Finst – Beste voor lage kosten

Finst is in korte tijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende crypto exchanges in Nederland en Europa.

Sinds de oprichting in 2022 heeft Finst een indrukwekkende groei doorgemaakt en wordt het nu geroemd om zijn intuïtieve interface en concurrerende transactiekosten. Dit maakt het een ideale keuze voor zowel beginners als ervaren traders.

Finst is de crypto exchange met de laagste kosten in Nederland. Met een vast tarief van 0,15% per transactie zijn de kosten gemiddeld 82% lager dan bij andere exchanges. Er zijn geen extra kosten, zoals een spread, een minimum transactiebedrag of bewaarkosten.

Voordelen

Lage transactiekosten
Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB)
Beschikbaar in het Nederlands

Nadelen

Beperkt aanbod van cryptomunten
Geen stakingsmogelijkheden
Beperkte beleggingsmogelijkheden

Beoordeling: 3,8 sterren

Kosten

Gebruikerservaring

Betrouwbaarheid

Beleggingstypen

4. Bitvavo – Beste voor gebruikerservaring

Bitvavo is uitgegroeid tot een van Europa’s toonaangevende exchanges voor cryptomunten en andere digitale activa. Begonnen als een kleine crypto broker, kunnen gebruikers in heel Europa momenteel meer dan 200 cryptocurrencies kopen en verhandelen.

Een opvallend kenmerk van Bitvavo is de eenvoudige en concurrerende tariefstructuur. Klanten kunnen ook kiezen uit verschillende populaire manieren om te betalen, zoals iDEAL.

Als een combinatie van een broker en een exchange platform is Bitvavo geschikt voor zowel beginners als ervaren traders. De gemakkelijke gebruikerservaring leent zich voor iemand die net begint en het overzichtelijke platform houdt de zaken eenvoudig.

Voordelen

Lage handelskosten vanaf 0,03%
Tientallen euro handelsparen beschikbaar
Geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB)
Beschikbaar in het Nederlands

Nadelen

Staking rewards beperkt tot een handvol activa
Derivatenhandelaren zullen elders moeten zoeken

Beoordeling: 3,7 sterren

Kosten

Gebruikerservaring

Betrouwbaarheid

Beleggingstypen

5. Coinbase – Beste voor beginnende cryptobelegger

Coinbase is een gerenommeerde wereldwijde exchange die bekend staat om zijn beginnersvriendelijke benadering van crypto. Het is ook een van ’s werelds meest gebruikte cryptobeurs, met meer dan 100 miljoen geverifieerde gebruikers in 100+ landen.

Het bekendste product van Coinbase is zijn cryptohandelsplatform. Klanten kunnen direct cryptocurrency kopen, verkopen of converteren via een gestroomlijnde en eenvoudige gebruikersinterface die is ontworpen voor totale nieuwkomers.

De exchange is net zo bekend om zijn ‘Learn and Earn’ programma dat gebruikers beloont met gratis cryptocurrency voor elke leermodule die ze succesvol afronden.

Voordelen

Beginnersvriendelijke onboarding
‘Learn and Earn’ programma
Coinbase Visakaart om wereldwijd crypto uit te geven

Nadelen

Hoge kosten in vergelijking met een spotmarktbeurs
Klantenservice wordt vaak als ondermaats ervaren
logo van coinbase

Beoordeling: 3,5 sterren

Kosten

Gebruikerservaring

Betrouwbaarheid

Beleggingstypen

Methodologie

De producten die we hebben gekozen, zijn beoordeeld op basis van vier criteria: kosten, gebruikerservaring, betrouwbaarheid en beleggingsmogelijkheden. Voor elk van deze criteria hebben we een score toegekend. De scores van de vier criteria hebben we vervolgens samengevoegd tot een algemene score voor het betreffende product.

Houd er rekening mee dat onze productkeuzes slechts suggesties zijn. Het beste product voor jou hangt af van je individuele wensen en beleggingsdoelen. Investoo geeft geen financieel advies. Er zijn andere producten op de markt die niet in onze selectie zijn opgenomen.

Hoe kies ik de beste crypto exchange in Nederland?

Met honderden exchanges om uit te kiezen, is het lastig om een exchange te vinden die bij jouw behoeften aansluit. Dit artikel helpt je bij het kiezen van de juiste exchange door je te informeren over de belangrijkste factoren die je moet overwegen.

  • Soort transacties: Fiat-crypto, crypto-crypto, of beide?
  • Crypto-paren: Welke crypto’s wil je verhandelen?
  • Kosten: Hoeveel betaal je voor transacties, stortingen en opnames?
  • Limieten: Hoeveel geld kun je storten, verhandelen en opnemen?
  • Gebruiksvriendelijkheid: Is het platform intuïtief?
  • Toegankelijkheid: Is er een mobiele app of desktop app?
  • Loyaliteitsprogramma’s: Zijn er extra voordelen voor frequente gebruikers?
  • Wisselkoersen: Vergelijk de prijzen van verschillende exchanges.
  • Liquiditeit: Hoe snel worden transacties verwerkt?
  • Beveiliging: Hoe zijn je fondsen beschermd?
  • Regulering: Is de broker of exchange gereguleerd door De Nederlandsche Bank (DNB)?
  • Klantenservice: Hoe snel en goed is de klantenservice?

Conclusie

Het kiezen van een crypto exchange in Nederland is een belangrijke beslissing. Er zijn veel verschillende exchanges beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om te beseffen dat cryptobeleggen met risico’s komt. De koersen van cryptocurrencies kunnen sterk fluctueren, waardoor je geld kunt verliezen. Het is daarom belangrijk om alleen te beleggen met geld dat je kunt missen.

Wat voor type belegger ben ik?

Actief of passief, hoog rendement of laag risico?

Populaire gidsen en vergelijkingen